Studiebudget, een waardig alternatief voor het STAP-budget

Studiebudget alternatief voor het STAP-budget

Het was zo mooi, een cadeautje van € 1000,- van onze overheid voor het volgen van een scholing. Het STAP-budget werd in 2022 ingevoerd als alternatief voor de belastingaftrek van studiekosten voor particulieren. Het grote voordeel was dat het bedrag rechtstreeks aan de opleider werd overgemaakt waardoor het geen aanslag vormde op de eigen financiële situatie. Men hoefde immers het bedrag niet voor te schieten. Dit opende enorme kansen voor mensen die het niet zo breed hadden en niet in de gelegenheid waren om een studie zelf te bekostigen.

Iets meer dan een jaar later heeft dezelfde overheid besloten om deze succesvolle regeling alweer in de ban te doen. Reden: bezuinigingen! Wat de werkelijke reden is, valt moeilijk te achterhalen, echter werd er door opleiders ook veel misbruik gemaakt van dit subsidiepotje. Snoepreisjes en gratis artikelen werden uitgedeeld om geïnteresseerden van een studie te lokken. Ook werden de reguliere prijzen van vele scholingen fors verhoogd. Naast de onregelmatigheden aan de zijde van de opleider ontstond er ook veel kritiek op de STAP-subsidie door burgers. Met name de lange wachttijden en het moment waarop de subsidie kon worden aangevraagd werden door de burger als hinderlijk en onwenselijk ervaren.

Studiebudget als alternatief voor het STAP-budget

Nu het STAP-budget zijn einde nadert vragen veel mensen zich af met welk alternatief de overheid komt. Nadat de regering “gevallen” is en dit onderwerp geen prioriteit heeft, zullen we nog wat geduld moeten opbrengen voordat duidelijk wordt hoe de overheid leertrajecten zal stimuleren.

Intussen zitten de opleiders ook niet stil. Nadat er veel geld geïnvesteerd is in de STAP-regeling, zullen ze opnieuw beroep moeten doen op hun creativiteit en ondernemersvaardigheden. Om het gat op te vullen biedt Studiebudget een waardig alternatief waarbij het uitgangspunt is dat zowel de burger als de opleider baat heeft bij de regeling.

Gegarandeerd 50% korting met een maximum van € 1000,-

Deelnemende opleiders bieden geselecteerde scholingen aan op basis van 50% korting op de reguliere cursusprijs waarbij de korting kan oplopen tot maximaal € 1000,00. Het verschil tussen de reguliere prijs en aanbiedingsprijs zal worden gehaald uit een speciaal hiervoor gereserveerd budget, genaamd Studiebudget. Er moet hierbij echter worden opgemerkt dat de aangeboden scholingen slechts in beperkte mate beschikbaar zijn.

Om een scholing te boeken tegen slechts de helft van de reguliere prijs, zoek je een scholing die bij je past en plaatst dit in het winkelmandje. Na het invullen van enkele gegevens en de betaling van € 25,- afhandelingskosten, ben je verzekerd van een plekje voor deelname. Het resterende cursusbedrag wordt gefactureerd door de opleider volgens de algemene voorwaarden die het opleidingsinstituut hanteert.

Zoek en vind je opleiding…

 

Studiebudget is actief vanaf 1 juli 2023 en zal naar verwachting de komende maanden sterk in het aanbod stijgen. Is de scholing van je keuze nog niet beschikbaar, kom dan eens op een later tijdstip terug of maak je opleider bekend met Studiebudget. Samen maken we leren weer leuker en aantrekkelijker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *